logo-v2

facebook2   facebook2   facebook2

2e9def50189b257f98518aa6ef588eb2.jpg
Škola fudbala
 1. Zašto baš mi?
 2. Naša fudbalska filozofija
 3. Metodologija rada
 4. Individualni trening
 5. Oprema
 
 • Stručno kompetentan i izuzetno kvalitetan trenerski tim koji će svoje višegodišnje igračko-trenersko znanje i iskustvo umeti da prenese na mlade igrače.

 • Porodično-drugarsku atmosferu u kojoj će se Vaše dete osećati dovoljno prijatno i sigurno da iskaže sav svoj potencijal.

  kids-celebrating
 
 • Naš fudbalska filozofija, metod kao i principi rada sa decom prilagođeni su savremenim evropskim metodama rada.
 • Kvalitetna obuka Vašeg deteta je naš prioritet!
 • Za stariji uzrast video prezentacije i analize različitih TE-TA elemenata kao i rada u top evropskim školama fudbala - motivacioni i pedagoški pristup u radu!
  2
 
 • Osećaj pripadnosti i važnosti - stvaramo timski duh!

 • Isti pristup u radu sa svom decom - kod nas su svi jednaki!

 • Naša motivacija je ne samo da formiramo buduće uspešne fudbalere nego i buduće uspešne i karakterne ličnosti!

  3
        I na kraju...

 • Fudbal je mnogo više od igre, fudbal je i način da se na decu prenesu mnoge pozitivne životne vrednosti
  kao što su: respekt, solidarnost, tolerancija, fer-plej, sticanje radnih navika, međusobna podrška i zajedništvo, jačanje karaktera, pobednički mentalitet...

  4
 
   


Kao i odrasle osobe, svako dete je drugačije. Jednom detetu će biti potrebno više vremena da iskaže svoje sposobnosti, dok će drugo odmah da se prilagodi novoj situaciji. To se dešava i u fudbalu, gde se neka deca veoma brzo nameću u "prvi plan" dok se to kod druge dece manifestuje kasnije i sporije.
Bićemo strpljivi, posvetićemo se i dati podršku svakom detetu, imamo stručno-pedagoško znanje i bogato iskustvo da iz svakog deteta izvučemo ono najbolje i pomognemo mu da se usavršava i napreduje u optimalnim uslovima.

 
    IGRA JE NAJBOLJI UČITELJ!  
   

 

 • Dozvoliti deci da što više igraju fudbal u radosti i sreći, tražeći im jednostavno da daju sve od sebe i da pokušaju da dobro odigraju!

 • Naša motivacija je ne samo da formiramo buduće uspešne fudbalere, već i buduće uspešne i karakterne ličnosti!
 • Ako se izgubi utakmica to ne znači da deca nisu dala sve od sebe da pobede. Ako su sve uradila da izbegnu poraz, ne treba da se osećaju kao gubitnici! Ne zaboravimo da je u radu sa decom budućnost važnija od sadašnjosti!

 • Ohrabrivati i davati podršku deci u svakoj prilici i u svakom pogledu da bi se oni osećali komotno i da bi bili spremni da preuzimaju rizik i budu što kreativniji!
 • Korišćenjem i treniranjem različitih igara i igrica inteligencije razvijaćemo percepciju, anticipaciju, efikasnu analizu situacije i pravovremenost donošenja najbolje odluke i izbora poteza u datoj situaciji!

  5  6  7  8
 
   

  ŠKOLA FUDBALA "VARGA": ŠKOLA FUDBALA, ŠKOLA ŽIVOTA!  

     Osnovni zadaci, sadržaj, metode rada


U fudbalu se sve menja u trenutku, što zahteva u svakom momentu novu orijentaciju i nove oblike (rešenja). Zbog toga su tehnička obučenost i percepcija igrača ključni elementi fudbalske igre, uz komunikaciju. I zato je naš zadatak da mladi igrači, od primećivanja "malog broja detalja", koji se dešavaju na terenu napreduju do zapažanja "mnogih sitnih detalja" u igri!

 
     TEHNIKA  
   


Tehnika je "umetnost" kontrole lopte i treba da se iskoristi na najbolji mogući način u interesu ekipe. Danas se traži tehnika u kretanju i pokretu koju čine razni tehnički gestovi koji ubrzavaju igru.
Škola fudbala "Varga" će obučavati mlade igrače kompletnim i raznovrsnim elementarnim tehničkim gestovima igre, orijentisana ka njenoj efikasnosti u igri.
Napredak u obučavanju elementarne tehnike kod dece ćemo postići čestim vežbanjem i ponavljanjem različitih gestova uz stručne demonstracije, pravovremenih korekcija i saveta trenera.

 
   

INTELIGENCIJA IGRE

 
   


Savremeni fudbal i njegova budućnost pripadaće igračima koji "brzo misle". To su igrači koji imaju fudbalsku inteligenciju, tj. intelektualni uticaj na igru. Odlična percepcija igre, efikasna analiza situacije i pravovremeni izbor poteza čine fudbalsku inteligenciju igrača.
Škola fudbala "Varga" će posvetiti veliku pažnju ovom segmentu razvoja i koristićemo razne vežbe, metode (odgovarajuće uzrastu dece) u cilju poboljšanja percepcije i "čitanja igre" Vašeg deteta.

 
   

KOMUNIKACIJA

 
   


U toku igre Vaše dete se susreće sa mnogim "poteškoćama" na terenu i van njega: verbalne, neverbalne sa saigračima, protivnikom, sa terenom, publikom, roditeljima, trenerima, sa sudijama itd.
Škola fudbala "Varga" će uz dobru komunikaciju na treningu, van treninga, zatim pozitivnim primerom i sveukupnim odnosom uticati na vaspitno-pedagoško obrazovanje mladih fudbalera!

 
   

NAŠ METOD RADA

 
       
   

OPTIMALNA ZABAVA U RADU

 
   


Motivacija je najvažnija stavka kod mladog igrača u igranju fudbala jer motivisan igrač brže uči i usvaja. Mnoštvo zabavnih igrica, spontano animiranje dece dece u samom radu i često igranje fudbala čini trening zabavnijim čime su i deca opuštenija, osećaju se slobodnije i na kraju daju sve od sebe da budu aktivan deo te priče.

 
   

VEŽBANJEM DO PERFEKCIJE!

 
   


Vežbanjem, vežbanjem i samo... vežbanjem do perfekcije. Nekad su deca učila da igraju fudbal na ulici, igrajući ga ceo dan. Samim tim ponavljajući iste pokrete, različite tehničke gestove, razne driblinge i prijeme lopte, usavršavala su se i napredovala iz dana u dan.
Uz koncepciju rada fudbalske škole "Varga" Vaše dete će čestim uvežbavanjem različitih elemenata tehnike uz blagovremene korekcije trenera, bolje kontrolisati svoje tehničke gestove i samu loptu čime će sa više samopouzdanja ulaziti u samu igru.

 
   

TRENERSKO VOĐENJE I PODUČAVANJE / COACHING

 
   


Vrlo je važno da trener (učitelj) mladih igrača razume najpre kako i na koji način najmlađi osećaju fudbal. Zatim, trener mora biti sposoban da uvek nađe pravu reč, dobar savet, blagovremenu i konkretnu koreciju kako bi dete moglo da se time posluži i izvuče korist.
Trener (učitelj) treba da koristi vežbe koje su zabavne i koje predviđaju mnogo uvežbavanja (ponavljanja), a mora da utiče i na ponašanje dece. Isto tako potrebno je da pokaže i usmerava decu kako i na koji način da rešavaju "probleme" u igri, da bi što bolje igrala fudbal.

 
   

 

 • Fudbalski klub "Varga" nudi individualne treninge za zainteresovane igrače (decu svih uzrasta, kao za odrasle bez obzira na uzrast).
 • Termini individualnih treninga se organizuju tokom cele godine u dogovoru sa igračem.
 • Trening je adaptiran i doziran prema uzrastu i nivou kvaliteta, bilo početnika ili već afirmisanog igrača.
 • Garantujemo brzo i efikasno napredovanje igrača u tehničko-taktičkom segmentu igre, fizičke kondicije i mentalne čvrstine (snage). Isto tako usavršavamo i kvalitete igrača.
 • Ukoliko se igrač odluči za individualni rad na duže vreme, radi se bilans rada kojim će se kontrolisati i pratiti napredovanje igrača raznim testiranjima i analizom učinjenog u proteklom periodu rada.


NAPOMENA:

 • Članovi škole fudbala "VARGA" imaju popust na individualne treninge!
 • Treninzi se održavaju u balonu "Foot" na Autokomandilopta  

 
         

10  11  12

SPORTSKI KOMPLET, DRES + ŠORTS

Izrađeni su od najkvalitetnijeg uvoznog materijala poslednje generacije (DRY FIT) koji imaju izuzetnu sposobnost upijanja znoja, tako da deca (sportisti) ne moraju da nose pamučne majice ispod njih.

POKLON PRI UPISU - SVAKO DETE DOBIJA JEDAN KOMPLET OPREME ZA TRENING!skola-fudbala1

skola-fudbala2

skola-fudbala3

skola-fudbala4